dilluns, 30 de gener del 2012

INVESTIGUEM ELS DÉUS ROMANS



Els alumnes i les alumnes de sisè B hem fet un treball sobre la mitologia romana. Hem descobert coses d'allò més curioses sobre alguns dels déus romans com, per exemple:
Investigant sobre Ceres, la deessa de l'agricultura, vam descobrir que la paraula “cereal” i “cirera” provenen del seu nom. Aquesta deessa podia convertir a qualsevol persona en qualsevol animal com, per exemple, convertir un noi en llangardaix!
Plutó era el déu del regne dels morts, el més despietat i temut pels humans i lo que més ens va impressionar sobre ell és que tenia un casc que el podia fer invisible. Va segrestar a Proserpina, la filla de Ceres, per casar-se amb ella!
Sobre Venus (deessa de la bellesa i mare de Cupido) hem sabut que l'actual símbol de la dona és el seu símbol, un mirall anomenat “el mirall de Venus”.
Cupido, el déu de l'amor és, segurament, el déu romà més conegut per tothom. El seu germà s'anomena Anteros i és el déu de la passió. Aquest déu és representat per un angelet amb ales, amb els ulls tapats i amb un arc i fletxes. Però tenia dos tipus de fletxes, unes amb punta d'or que provocaven l'amor i altres amb punta de plom que provocaven l'oblit i el desamor.
La Diana és la deessa dels boscs i de la caça. Va tenir un nuvi que va matar a Latona i les filles d'Endemisón, per dir que eren millors que ella.
Per últim, Apol·lo era el déu de la llum i del Sol principalment, però també del tir amb arc, de la medicina, la música, la poesia i les arts. Tot i que era el déu de la medicina i de la curació, era capaç d'atreure malalties i plagues mortals. A més era protector dels animals i es podia comunicar amb ells.
Sobre totes aquestes coses i més, hem elaborat uns murals que hem penjat a la nostra classe. Esteu convidats a venir a veure'ls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.