divendres, 10 de febrer del 2012

LA GUERRA DE TROIA

  • Els alumnes de 5è hem realitzat un treball sobre una de les llegendes més memorables de la mitologia grega, la "Guerra de Troia".


  • A l'escola els mestres ens han explicat la història amb l'ajuda d'un power point amb diferents fotografies dels personatges i fets més importants i, a més, a més hem realitzat un dossier per grups on hem tingut que situar Troia en un mapa i explicar de forma breu el mite i els personatges principals.

  • Per finalitzar el treball el passat dilluns dia 7 de febrer vam realitzar una sortida a Caixa Forum (Barcelona) per veure un excel·lent muntatge que combinava les arts escèniques i audiovisuals amb unes titelles de més d'una metre d'alçada dels personatges més significatius de la llegenda.



L'ESPECTACLE

  • La guerra de Troia ens fa reviure una de les batalles més cruentes de la mitologia grega. Una prova de com l’amor, el poder, l’ambició, la glòria, i l’honor poden arribar a provocar la guerra més terrible mai viscuda: la que va enfrontar durant més de deu anys espartans i troians. Els homes més valents implicats en una lluita heroica, que només pot acabar gràcies a una estratagema fruit de la intel·ligència i la desesperació. Un triomf que té gust de derrota. Un triomf que el temps s’ha encarregat de convertir en el mite que aquest espectacle presenta tot combinant narració, titelles i audiovisuals.

  • Per a poder reflectir l’acció i la intensitat que van caracteritzar aquesta batalla, han emprat dos llenguatges que permeten endinsar-nos en els combats més cruents i alhora en les interioritats de cadascun dels personatges. És per això que han optat d’una banda per incloure l’animació, que ens fa reviure totes les escenes col·lectives de guerra, i d’altra banda pels vuit grans titelles que ens permeten descobrir de prop a cadascun dels personatges implicats en aquell conflicte: des de Paris, Helena, Príam, Agamèmnon, Menelau o Aquil·les, fins al creador de l’enginy que va donar fi a la guerra, Ulisses.




                                        Paris - Príam - Hèctor




                               Agamèmnon - Menelau - Ulisses - Aquil·les
                                                                   



  • És un espectacle familiar que resulta atractiu per a nens i per adults tant pel seu interès històric i literari, com pel seu preciosisme visual, que no deixarà indiferent ningú! Per tant, els alumnes de 5è us convidem a tots anar a veure'l!


DESPRÉS DE L'ESPECTACLE


  • Després de l'espectacle, hem anat tots junts a visitar un teatre grec que es troba a Montjuïc, el qual està molt bé conservat i allà hem aprofitat per esmorzar, per dinar i per jugar i gaudir d'una estona de temps lliure. Ens ho hem passat d'allò més bé!!!



Teatre Grec (Montjuïc)



                                               Classe 5è B



                                                       Classe 5è A








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.