dilluns, 27 de febrer del 2012

SISÈ VISITA CASA ÀSIA

El dijous 23 de febrer vam anar d'excursió a Barcelona per visitar Casa Àsia.
Allà ens van parlar de com funcionen les escoles i de l'any nou xinès. Ens van ensenyar un munt de coses sobre la Xina. Per exemple, la capital de la Xina és Pekín o Beijing en xinès, que significa "Capital del nord", i té 1.300 milions d'habitants. Les persones del sud de la Xina mengen arròs i les del nord mengen blat. I la ciutat més avançada és Shanghai.
L'horari dels alumnes és de set i vint del matí fins a les dotze i des de la una i mitja de la tarda fins a les quatre i vint. A les escoles de la Xina, els nois i les noies han de rentar els plats quan acaben de dinar; els petits netegen l'aula i els grans, a més de l'aula, netegen el pati i els lavabos.
Després de la primera visita vam anar a conèixer l'any nou xinès, que es celebra el 23 de gener. Quan és l'any nou a la Xina, arreglen els carrers amb decorats vermells. Al Nadal no regalen joguines, donen diners en uns sobres a la gent que coneixen i als nens. I mengen moltes menes de torró, encara que és bastant diferent al nostre. Quan van acabar d'explicar, ens van ensenyar a fer els típics decorats de papiroflexia que utilitzen per celebrar les cases a l'any nou, per cert, són molt fàcils de fer!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.